Pages

Tuesday 29 November 2011

[ #Resepi ] #SALAD #MAGGI #MEDITERRANEAN DAN #KEJU #KARI

BAHAN-BAHAN:
Mee Maggi
Perencah Maggi Kari
Lada Benggala (potong dadu)
Udang
Ketumbar (dihiris)
Buah Zaitun
Keju (diparut)
Minyak
Limau (Jus)

CARA-CARA PENYEDIAAN:

1.Potong dan bersihkan udang.

2.Perapkan ia bersama Perencah Maggi Kari setelah diperap, goreng ia sehingga masak.

3.Rebus mee Maggi hingga anjal.

4.Ambil jus limau dan masukkan sedikit Perencah Maggi Kari, sedikit ketumbar, buah zaitun dan lada benggala.

5.Masakkan gula dan minyak menggoreng udang secukup rasa.

6.Untuk keju kari, ambil keju yang telah dikisar dan campur dengan sedikit serbuk kari.

7.Masukkan ke dalam kuali dan masak sehingga garing.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

LinkWithin